Bereikbaarheid

Parkeertarieven AmsterdamMeram Oost Cafe is zeer goed bereikbaar met de de auto en openbaar vervoer. Parkeerplekken zijn er genoeg, waaronder voor de deur en aan de overkant van de straat. Dit is echter wel betaald parkeren, van maandag tot zaterdag van 09:00 tot 21:00. Afhankelijk van waar je parkeert, betaal je of €3,- p/u of €4,- p/u.

In het overzicht hiernaast kun je precies zien waar de parkeerzones in elkaar overgaan.

 

Voor het openbaar vervoer moet je tram 9 of bus 41 nemen Pretoriusstraat.

 

Sfeer en publiek

Het overgrote gedeelte van het bezoekend publiek is van Turkse afkomst, evenals de bediening, welke ook voor het grootste gedeelte Turks is, maar prima Nederlands en Turks spreken.
Ook zul je hier het wat meer volwassen publiek vinden, dus geen groepjes luidruchtige jongeren. Het is een plek waar je gerust met je familie kunt komen.

De sfeer is er gezellig, geen overweldigend muziek, maar een rustig achtergrond muziek van Turkse pop muziek gemixt met Top 40 nummers.

 

Inrichting

De inrichting is niet iets heel bijzonders, het is modern en praktisch ingericht, het zijn lekkere loungestoelen om lekker achterover in te leunen met een waterpijp in je hand, met hier en daar de zeer bekende brandplekken van kooltjes. In het midden van de lounge bevind zich een aquarium, wat een leuke levendige toevoeging is.

Ook hangen er verscheidene televisies, welke veelal gebruikt worden voor marketing en soms voetbalwedstrijden.

Een leuke pluspunt voor (de sigaretten rokers) is dat het in de lounge een afgesloten glazen kamer heeft waar gewoon gerookt mag worden.

Menu

De menukaart verschilt niet veel van de doorsnee Turkse restaurant. De meest populaire gerechten en nagerechten kun je hier wel krijgen. Schroom ook niet om gerechten te vragen die niet op het menu staan, de kans is er namelijk dat ze dit alsnog voor je kunnen bereiden. Ondanks dat het een Cafe is kun je hier dus gewoon een shoarmaschotel bestellen zoals je die in een normaal restaurant kunt verwachten.

Ik bestel bij elke Turkse plek dat ik kom minimaal 1x de shoarma schotel met adana kebab, en ik moet toch zeggen dat op deze locatie het eten best lekker is voor een Cafe. Ik verwacht geen hoogstaande culinaire gerechten, maar het eten is zeer goed te eten.

Er wordt in deze cafe geen alcohol geschonken, maar wel de koude en warme drankjes. Turkse thee is hierbij een aanrader voor bij de waterpijp.

 

Waterpijp

Op het gebied van waterpijp biedt deze de meest voorkomende smaken aan en als extra optie kun je de ice bazooka bestellen. Ook zullen zij op verzoek Melk in de vaas doen in plaats van water. Qua smaken zijn Appel en Meloen altijd een aanrader hier.

Als waterpijp liefhebber mis ik persoonlijk toch wel unieke aanbiedingen in het smaak assortiment, je zult hier namelijk geen smaken tegenkomen die je nergens anders kunt roken, wat toch wel jammer is.

De waterpijp is een traditionele Turkse waterpijp, waarbij de slangen exclusief gebruikt worden voor 1 smaak, om gemixte smaken met ghosting te voorkomen.

Er worden meestal 3 kleinere kooltjes op gedaan of 2 grote kolen, zonder windcover.

De kolen worden regelmatig ververst, waarbij zij exclusief gebruik maken van natuurkolen. Mochten je kolen toch te weinig hitte afgeven voor jou smaak, dan kun je altijd voor een extra kooltje vragen.

 

Service

De bediening is zeer vriendelijk en je hebt je bestelling al relatief snel naast en op je tafel staan. Hou er rekening mee dat dit natuurlijk ook te maken heeft met hoe druk het is 🙂

 

Vermaak

Qua vermaak heeft de lounge een stapel aan Backgammon spellen, welke je gewoon zelf gratis mag gebruiken. Hiernaast is het natuurlijk altijd leuk om een kaartspel mee te nemen ter afwisseling van de backgammon.

 

Contact

Amsterdam Oost Café
Linnaeusstraat 219
1093 EP Amsterdam
Telefoon: 020 – 2230 625
amsterdamoostcafe@meram.nl

 

Laat een reactie achter